CW:Adaosin manner: Difference between revisions

From RopeWiki
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
No edit summary
Line 1: Line 1:
{{stub}}
{{stub}}
'''Adaosin manner''' on tunnetuista mantereista viimeiseksi löydetty, vaikkakin siellä on asunut ihmisiä jo tuhansia vuosia eristyksissä muista. Adaosin manner on pienin mantereista ja se eteläkärki on täysin sankan viidakon peitossa.
'''Adaosin manner''' on tunnetuista mantereista viimeiseksi löydetty, vaikkakin siellä on asunut ihmisiä jo tuhansia vuosia eristyksissä muista. Adaosin manner on pienin mantereista ja se etel??kärki on täysin sankan viidakon peitossa.




Line 34: Line 34:
*Savannieliöstö pohjoisessa Adaosissa.
*Savannieliöstö pohjoisessa Adaosissa.


[[Category:Mantereet]]
[[Category:Maailman muoto (Tholac)]]
[[Category:Tholacin mantereet]]

Revision as of 21:46, 23 December 2007

Adaosin manner on tunnetuista mantereista viimeiseksi löydetty, vaikkakin siellä on asunut ihmisiä jo tuhansia vuosia eristyksissä muista. Adaosin manner on pienin mantereista ja se etel??kärki on täysin sankan viidakon peitossa.


Keskeiset alueet


Asukkaat

Adaosilaiset heimot ja ushkwat ovat Adaosin mantereen alkuperäisiä ihmisasukkaita, vasta aivan viime aikoina on Läntisistä kuningaskunnista, erityisesti Ageriasta, muuttanut argnosilaisia uudisasukkaita.

Ylittämättömiksi nimettyjen vuorten laaksossa elää tarujen mukaan nimettömiä kaaosolentoja, joiden pelkkä näkeminen aiheuttaa hulluutta ja sairautta.

Viidakossa asuu ushkwien tarujen mukaan heimo lyhytkasvuisia olentoja joita ushkwat nimittävät harmaiksi puolituisiksi.

Viidakon soilla elää myös paljon Shunshaari-liskolaisia jotka ovat kehittyneet eri tavalla kuin Argnosin mantereen lajitoverit, ja asuttavat suuria kaupunkeja syvällä Viidakossa.

Viidakossa elää myös Tha-sharia d'taaleja.

Azurahit ovat tunneliverkostonsa kautta päässeet levittäytymään myös Adaosin mantereelle, aivan pohjoiskärkeen, jonne he ovat rakentaneet suuren linnoituksen nimeltä Gnasharminas.


Ilmasto

Adaosin mantereen ilmasto on kuuma ja kostea etelässä ja lämmin ja lauhkea pohjoisessa. Lämpötila on yleensä aina yli +18 °C usein 22-28 °C eli on yleensä helteistä. Viidakossa sataa runsaasti. Suuri kosteus tekee ilmasta yleensä hiostavan kuumaa. Runsas sade johtuu trooppisista matalapaineista, joista kehittyy joskus hirmumyrskyjä hieman päiväntasaajasta sivuun. Monesti on ukkosta. Adaosissa ukkoset ovat voimakkaampia, sateet rankempia ja rakeet suurempia kuin muualla Caldyriassa.

Pohjoisen Adaosin ruohotasangoilla ja savanneilla ei ole juuri helpompaa, vaikka päivälämpötilat jäävätkin pienemmiksi kuin etelässä.


Eliöstö

  • Sademetsien eliöstö Viidakossa ja eteläisessä Adaosissa.
  • Savannieliöstö pohjoisessa Adaosissa.