CW:Lhust: Difference between revisions

From RopeWiki
Jump to navigation Jump to search
No edit summary
(Eka osuus)
 
(43 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
{{stub}}
{{old}}


'''Lhust''' on väkiluvultaan melko pieni mutta sitäkin rikkaampi valtakunta Argnosin mantereen länsirannikolla. Lhustin perustivat kolme suurta Agerialaista kauppiassukua vastalauseena Agerian kiristyneille kauppaveroille.
__SHOWFACTBOX__
'''Lhustin tasavalta''' on suuri ja vaikutusvaltainen valtakunta [[Sijainti::Argnosin manner|Argnosin länsirannikolla]]. Sen hallussa ovat kaikki suuret kauppareitit [[Alue::Läntiset kuningaskunnat|Läntisten kuningaskuntien]] ja etelän mahtavien valtakuntien välillä. Suurinta valtaa Lhustissa pitää senaatti, joka koostuu Lhustin muodostavien neljän kaupunkivaltion edustajista. Kaupunkivaltioita hallitsevat kuninkaat, jotka ovat kolmen suurimman kauppiassuvun sekä Carhailumin suvun päämiehiä.


{{Valtakunta
Lhustilla on [[CW:Adaosin manner|Adaosissa]] siirtokunta, joka koostuu kolmesta kaupungista. Lhust tuottaa Adaosista vanhalle mantereelle jalometalleja sekä [[CW:myrenit|myreniorjia]]. Erityisesti myreniorjattaret ovat suosittua kauppatavaraa Lhustin orjamarkkinoilla.
  |nimi = Lhust
 
  |perustettu = 5545 HA (345 LL)
Lhust on vauras valtakunta, josta suurin osa on yhä metsää. Valtateiden ulkopuolinen alue on vaarallista erämaata, jonne vain harvat uskaltautuvat. Tähän ei onneksi ole tarvettakaan sillä suuri osa Lhustin asukkaista saa elantonsa jollain tavalla kaupankäynnistä. Lhust ei ole juurikaan omavarainen vaan se hankkii viljan ja ruokatavarat ulkomailta.
  |aluekokonaisuus = Läntiset kuningaskunnat
 
  |manner = Argnosin manner
Ainoat kunnolliset ja turvalliset tiet Lunikin Imperiumin ja Läntisten kuningaskuntien välillä kulkevat Lhustin kautta, joka nostaa niistä rankkaa veroa kaikilta matkustavaisilta. Metsiköiden kautta oikaisut ovat silloin tällöin tavallisia, mutta metsissä piilevien vaarojen vuoksi monet maksavat mieluummin tieveron kuin riskeeraavat lastin menetyksen.
  |hallitusmuoto = Kuningaskunta
 
  |hallitsija = Suurkuningas [[Theosius Machianos]]
Merellä Urlainin kaappareiden takia suurin osa parhaista kauppareiteistä on tiiviisti Lhustin hallussa, jonka laivat säästyvät muilta kuin ulkopuolisten rosvojen hyökkäyksiltä.
  |asukasluku = 45 000
 
  |image = Lhust_caldyria_color.jpg
Suhteen [[CW:Ageria|Ageriaan]] ovat edelleenkin parhaimmillaan kireät, johtuen synk??stä lähimenneisyydestään ja katkeruudesta valtakuntien välillä.
|pääkaupunki = [[Lhustan]]
 
|elinkeino = Vienti ja tuonti
Lhustanin ja Mordian markkinat houkuttelevat valtakuntaan ihmisiä kaikkialta Tholacista, sillä sieltä voi löytää melkeinpä mitä tahansa.
|naapurimaat = [[Ageria]], [[Urlain]]
 
  |category_a = Kuningaskunnat
{{Valtakunta esittely
|category_b = Läntiset kuningaskunnat
|vaakuna = [[Image:Lhust.png]]
  |virallinen nimi = Lhustin tasavalta
  |lyhyt nimi = (Lhust)
  |footnote = ''...''
  |perustettu = 211 LL
  |hallitusmuoto = Tasavalta (Plutokratia)
  |pääkaupunki = Mordia
  |asukasluku = 4 900 000
  |kieli = Ageria
  |hallitsija = Lhustin senaatti
}}
}}


== Historia ==
== Hallinto ==
Lhustin historia alkaa vuodesta 340 LL, kun laivareitit Agerian ja Lunikin imperiumin välillä alkoivat houkutella merirosvoja siinä määrin että Agerian oli ryhdyttävä suojaamaan kauppalaivoja koko pitkän matkan ajan. Raha tähän päätettiin ottaa kauppiailta nostamalla kauppaveroja ja tulleja. Tämä vastavuoroisesti tuntui varsinkin suurimpien kauppiaiden tuloissa ja viisi vuotta myöhemmin vuonna 345 LL suuret Machianosin, Fretalianion ja Gauremoksen kauppiassuvut lähtivät palkollistensa ja tilallistensa kanssa Ageriasta, kyllästyneinä kuninkaan veroihin.
Lhust muodostuu neljästä erillisestä, eri kauppiassukujen hallinnoimasta kaupunkivaltiosta lähialueineen, joilla jokaisella on oma kuninkaansa. Lhustin tasavallan hallitsemisesta vastaa [[CW:Lhustin senaatti]], joka kokoontuu [[CW:Mordia|Mordian]] satamakaupungissa.
:[[CW:Khomrain]] on Machianoksen suvun hallitsema kaupunki ja maan tärkein kaivoskaupunki siellä sijaitsevien legendaaristen Khomrainin kaivosten takia.  
:[[CW:Fretalia|Fretalian]] kaupunki on Fretalionin suvun hallussa ja kuuluisa erinomaisista ase- ja hopeasepistään.
:[[CW:Tremeria]] on Gauremoksen suvun hallussa oleva yrteistään ja yrttitarhoistaan tunnettu kaupunki.
:[[CW:Lhustan]] on Carhailumin suvun hallitsema kaupunki. Carhailumit tunnetaan häikäilemättöminä poliitikoina ja taitavina juonittelijoina, jonka takia he edelleen ovat vallassa.  


Kauppiasruhtinaat palkkasivat suuren palkkasoturijoukon ja lähtivät valtaamaan Agerian eteläpuolisia alueita, jonne melkein neljäsataa vuotta aiemmin Agerian puhdistuksesta pakoon ajetut barbaarit ja jätit oli ajettu. Jälleen kerran nämä joutuivat väistymään sivistyksen tieltä ja vetäytymään syrjemmälle kun palkkasoturit puhdistivat suuret alueet metsää jotta perässä seuraavat kirvesmiehet ja käsityöläiset voisivat aloittaa rakentamaan uutta, mahtavaa kauppiaiden valtakuntaa.
Tämän lisäksi Lhustilla on kauppasatamansa [[CW:Mordia]] joka toimii myös pääkaupunkina. Sitä hallinnoi kaupunkien yhdessä nimittämä [[CW:Mordian kauppakilta|kauppaneuvosto]], joka toimii suoraan Lhustin senaatin alaisuudessa.  


Vain viisi vuotta myöhemmin, 350 LL, Lhustin metsiin oli raivattu leveät, vartioidut tiet ja rakennettu kolme kaupunkia, yksi jokaiselle suvulle, sekä yhteinen satamakaupunki Mordia. Suvut sopivat keskenään säännöistä ja veronmaksusta yhteiseen kassaan, julistivat Lhustin kuningaskunnan syntyneeksi ja nimittävät Franco Machianosin sen ensimmäiseksi suurkuninkaaksi. Perustamisvuodeksi he julistivat sen vuoden jolloin aloittivat alueen raivaamisen.
Kaikki kaupungit kuuluvat Lhustin senaatin hallinnon alaisuuteen.


Lhustilla ei ole suurta vakituista armeijaa, vaan kaupungit käyttävät hyväkseen lukuisia palkkasoturiarmeijoita, joilla on pitkiä sopimuksia ja tehtävänä vartioida Lhustin kauppatietä.


=== Merirosvosodat ===
=== Lait ja säädökset ===
Jo ennen Lhustin perustamista olivat merirosvot Agerian ja Lunikin imperiumin välillä varsinainen riesa. Kun Lhust oli ehtinyt kerätä hieman pääomaa ja varmistua kuningaskunnan tulevaisuudesta, sen katse kääntyi etelään, jossa merirosvojen tukikohdan huhuttiin sijaitsevan. Palkkasoturiarmeijoita lähetettiin maitse tutkimaan Lhustin eteläpuolisia alueita, mutta mitään ei löydetty. Myöskään merellä ei saatu vihjeitä tukikohdan tarkasta sijainnista, kunnes 379 LL Fretalianion sota-aluksen onnistui saada vangiksi eräs merirosvolordi, joka kertoi Heyenanin kalliolle ja merenrannan luolaan rakennetusta turvasatamasta.
* Meri- ja maantierosvouksesta on säädetty kuolemanrangaistus. Poikkeus tähän sääntöön on kaappariluvan omistavat merirosvot.
* Lhustin kauppateiden käytöstä on maksettava tieveroa vuosittain. Kaikilta tiellä kulkevilta tarkastetaan verokortti tiellä noin viiden kilometrin välein olevilla tarkastusasemilla, jotka hoitavat myös tien vartiointia.
* Orjuus on sallittua Lhustissa. Orjilla ei ole mitään oikeuksia. Karanneet orjat merkitään ensimmäisellä kerralla, ja toisella kerralla orjat yleensä surmataan ja vaihdetaan uuteen.
* Rikoksesta voidaan tuomita rangaistuksen sijasta Khomrainin kaivoksiin pakkotöihin. Tätä pidetään yleisesti ottaen pahempana kuin kuolemantuomiota.
*Isäntänsä surmannut orja tuomitaan yleensä paloittelukuolemaan.


Suvut varustivat suuret armeijat ja lähettivät ne matkaan, aikeinaan tuhota Heyenan kerralla, mutta merirosvot olivat olleet ovelampia ja alkaneet linnoittaa Lhustin ja Heyenanin välisiä maa-alueita. Merirosvot saivat myös apua Lhustilaisten 30 vuotta aiemmin poisajamilta barbaareilta sekä jäteiltä, jotka kantoivat kaunaa tunkeutujille. Lhustin palkka-armeijat joutuivat väijytetyiksi jo suurin osa tuhottiin.
== Maantiede ==
Lhustin alue on suurelta osalta tutkimatonta erämaata ja sankkaa metsää, jota halkovat hyvin vartioidut ja ylläpidetyt kauppatiet. Metsiä pidetään vaarallisina niin rosvojen kuin suurten villipetojenkin vuoksi. Kauppateiden lisäksi rahtia kuljetetaan [[Joki::Lhustinjoki|Lhustinjokea]] pitkin Mordiaan ja sieltä meriteitse ympäri maailman.


Merellä ei tilanne mennyt yhtään paremmin. Lhustin sota-alukset olivat raskaampia ja hitaampia kuin merirosvojen, ja merirosvot tunsivat Heyenanin petolliset matalikot paremmin. Kymmenet sotalaivat jäivät hiekan vangeiksi tai upposivat karikkoihin. Ne harvat jotka pääsivät merirosvojen linnoituksella asti totesivat että sitä oli mahdoton valloittaa mereltä käsin.
Etelässä Lhustin metsät muuttuvat ensin kosteiksi soiksi, joilla elelee alligaattoreita ja myrkyllisiä käärmeitä, kuin myös [[CW:Anadshimarat|anadshimaraheimoja]]. Soiden takana kasvillisuus pikkuhiljaa katoaa, kunnes tullaan Lhustin etelärajalla sijaitsevalle [[CW:Danaharin autiomaa|Danaharin autiomaalle]].


Lhust yritti vielä kolmeen kertaan tunkeutua Heyenaniin, mutta joka kerralla heidän armeijat lyötiin sissitaktiikoilla. Sota alkoi myös käydä kalliiksi kauppakuninkaille ja lopulta suorasta hyökkäyksestä luovuttiin. Myös merirosvot olivat kärsineet vuoteen 399 LL mennessä tappioita ja monet olivat jättäneet vartiopaikkansa ja vetäytyneet syvemmälle metsiin ja sisämaahan ja perustaneet, jotka he nyt julistivat omaksi valtakunnakseen barbaarien ja jättien tukemina. Lhustin oli pakko myöntyä tähän tappioon.
=== Asutus ===
*<u>[[CW:Lhustan]]</u>
*[[Kaupunki::Fretalia]]
*[[Kaupunki::Khomrain]]
*[[Kaupunki::Mordia]]
*[[Kaupunki::Tremeria]]


== Nykyaika ==
== Historia ==
Lhust on vauras valtakunta, josta suurin osa on yhä metsää. Valtateiden ulkopuolinen alue on vaarallista barbaarien ja jättien asuttamaa erämaata, jonne vain harvat uskaltautuvat. Tähän ei onneksi ole tarvettakaan sillä suuri osa Lhustin asukkaista saa elantonsa jollain tavalla kaupankäynnistä. Lhust ei ole omavarainen vaan se hankkii viljan ja ruokatavarat ulkomailta. Lhust ei myöskään tuota juuri mitään muuta kuin kaupankäynnin palveluksia, merellä tai maalla. Ainoat kunnolliset ja turvalliset tiet Lunikista Ageriaan kulkevat Lhustin kautta, joka nostaa niistä rankkaa veroa kaikilta matkustavaisilta. Metsiköiden kautta oikaisut ovat silloin tällöin tavallisia, mutta metsissä piilevien vaarojen vuoksi monet maksavat mieluummin tieveron kuin riskeeraavat lastin menetyksen.


Merellä Lhust tarjoaa myös saattopalveluita merirosvojen varalta, joita yhä edelleen liikkuu paljon Lhustin ja Lunikin välillä, vaikka Lhustin etelänaapuri Urlain onkin julistanut merirosvoilun vihdoin laittomaksi, ja luvannut avustaa Lhustia merirosvojen kiinniottamisessa.
Lhustin historia alkaa jo vuodesta [[CW:205 LL]] ja [[Emämaa::Ageria|Agerian kuningaskunnan]] eteläisten osien tyytymättömyydestä valtakunnan hallintoon. Eteläinen Ageria on rikkaampaa seutua verrattuna pohjoiseen, pääasiassa [[CW:Khomrain|Khomrainin hopeakaivosten]] vuoksi. Pohjoisessa sijaitsi kuitenkin valtakunnan hallintokeskukset, jotka nostivat etelästä enemmän veroa valtakunnan kassaan. Eteläisen Agerian lordit kokivat että heitä riistettiin, pohjoisen hyötyessä heidän kustannuksella. Se, että pohjoisen alueet tuottivat valtaosan viljasta ja muista hyödykkeistä, ei heidän mielestä merkinnyt niin paljoa.


Suhteen Ageriaan ovat hyvät, mutta Urlainiin parhaimmillaan kireät, johtuen pitkästä ja synkästä yhteisestä menneisyydestä verisinä kiistakumppaneina.
Eteläinen Ageria oli nurissut ja valittanut jo [[CW:Ager Alhainos|Ager Alhainoksen]] kuolemasta asti, kun valtakunnan perustanut legendaarinen hallitsija oli menetetty eikä hänen poikansa pystynytkään astumaan isänsä suuriin saappaisiin. Lopulta tyytymättömyys leimahti kapinaksi jälleen uusien verokiristysten takia, tällä kertaa syynä olivat [[CW:eteläiset]] merirosvot, jotka olivat ottaneet haltuunsa [[CW:Lunikin imperiumi|Lunikin imperiumiin]] johtavat merireitit. [[Sota::Agerian sisällissota]] kesti 7 katkeraa vuotta ja jätti lähtemättömän jäljen agerialaisten mieliin. Eteläiset lordit, Alyndusian paroni [[CW:Augustus Carhailum|Augustus Carhailumin]] johdolla muodostivat [[CW:Eteläinen liittouma|Eteläisen liittouman]], joka koostui pääosin paitsi talonpoikaisjoukoista, myös [[CW:Vapaat maat|Vapaiden maiden]] palkkasoturiarmeijoista, jotka kustannettiin hopeakaivosten tuotoilla. Lisäksi etelän läpi johtaneet kauppareitit jäivät liittouman haltuun, joka hitaasti mutta varmasti verotti pohjoisen varallisuutta. Lopulta [[CW:211 LL]] Etelä-Ageria julistautui itsenäiseksi Lhustin kuningaskunnaksi. Heikentynyt ja [[Sota::Agerian perimyssodat|uusien sisäisten jännitteiden]] riivaama Pohjois-Ageria pystynyt siihen vastaamaan.


Lhustanin ja Mordian markkinat houkuttelevat valtakuntaan ihmisiä kaikkialta Caldyriasta, sillä sieltä voi löytää melkeinpä mitä tahansa.
Sodan ja jälleenrakennuksen yhteydessä uuteen kuningaskuntaan muodostuivat vahvat maata ja kaivoksia omistavat kauppiassuvut, jotka nopeasti ottivat vallan omiin käsiinsä rahan voimalla. Suurimmat suvuista olivat [[CW:Carhailum]], [[CW:Fretalion]], [[CW:Machianos]] ja [[CW:Gauremos]]. Näiden sukujen johdolla Lhust valloitti itselleen lisää maita eteläpuoleltaan ja vuoteen [[CW:251 LL]] sillä oli hallussaan koko nykyinen alueensa. Teitä raivattiin metsiin ja kauppareittejä vahvistettiin perustamalla lukuisia, palkka-armeijoiden hallitsemia linnakkeita. [[CW:Barloterin meri|Barloterin meren]] rannalle rakennettiin [[CW:Mordia]] uuden valtakunnan kauppakeskukseksi ja satamaksi.


Samana vuonna Lhust vaihtoi hallitusmuotonsa senaatin johtamaksi tasavallaksi, jotta kolmen kaupungin keskinäiset kauppakiistat saataisiin kuriin. Jokaisella kaupungilla oli edustus senaatissa, jonka pääpaikaksi tuli Mordian kaupunki.


== Hallinto ==
Lhust muodostuu kolmesta erillisestä, eri kauppiassuvun hallinnoimasta kaupunkivaltiosta joilla jokaisella on oma kuninkaansa. Lhustan on Lhustin pääkaupunki ja sitä hallitsee Machianosin suku. Machianosin suvusta tulee myös koko Lhustin suurkuningas. Fretalian kaupunki  on Fretalianion suvun hallussa ja Tremeria Gauremoksen suvun hallussa. Tämän lisäksi Lhustilla on edelleen kauppasatama Mordia jota hallinnoi kuninkaiden yhdessä nimittämä kauppaneuvosto.


Kaikki kaupungit kuuluvat Lhustin suurkuninkaan hallinnon alaisuuteen.
=== [[Sota::Merirosvosodat]] ===
Jo ennen Lhustin perustamista olivat merirosvot Agerian ja Lunikin imperiumin välillä varsinainen riesa, ja nyt ne hätyyttelivät myös Lhustia. Merirosvot hyökkäsivät arvaamatta ja onnistuivat aina pakenemaan salaiseen tukikohtaansa. Laivojen seuraajat joutuivat karikoiden ja hiekkasärkkien uhreiksi.  


Lhust koetti löytää ratkaisua lähettämällä palkkasotureita tutkimaan rantaa ja saaria kauppareittien varrella maitse, mutta merirosvojen tukikohtaa ei siltikään löydetty. Myöskään merellä ei saatu vihjeitä tukikohdan tarkasta sijainnista, kunnes [[CW:278 LL]] Fretalialaisen sota-aluksen onnistui saada vangiksi eräs merirosvolordi, joka kertoi [[CW:Heyenan|Heyenanin]] kalliolle ja merenrannan luolaan rakennetusta turvasatamasta.


=== Lait ja säädökset ===
Kauppiassuvut varustivat suuret armeijat ja lähettivät ne matkaan, aikeinaan tuhota Heyenan kerralla, mutta merirosvot olivat olleet ovelampia ja alkaneet linnoittaa Lhustin ja Heyenanin välisiä maa-alueita ja perustaneet tukikohtia ja etuvartioasemia sisämaahan. Maa-alueet Lhustin tasavallan kauppareittien ulkopuolella olivat myös kartoittamattomia ja vaarallisia, joka osaltaan heikensi sitä kautta tunkeutuvan armeijan voimaa.
* Meri- ja maantierosvouksesta on säädetty kuolemanrangaistus.
* Lhustin Kauppateiden käytöstä on maksettava tieveroa vuosittain. Kaikilta tiellä kulkevilta tarkastetaan verokortti tiellä noin viiden kilometrin välein olevilla tarkastusasemilla, jotka hoitavat myös tien vartiointia.
* Orjuus on sallittua Lhustissa.


Merellä ei tilanne mennyt yhtään paremmin. Lhustin sota-alukset olivat raskaampia ja hitaampia kuin merirosvojen, ja merirosvot tunsivat Heyenanin petolliset matalikot paremmin. Kymmenet sotalaivat jäivät hiekan vangeiksi tai upposivat karikkoihin. Ne harvat jotka pääsivät merirosvojen linnoituksella asti totesivat että sitä oli mahdoton valloittaa mereltä käsin.


== Kaupungit ja kylät ==
Lhust yritti vielä kolmeen kertaan tunkeutua Heyenaniin, mutta joka kerralla heidän armeijansa lyötiin sissitaktiikoilla niin maalla kuin merellä ja Heyenan jäi valloittamatta. Sota alkoi myös käydä kalliiksi kauppakuninkaille ja lopulta suorasta hyökkäyksestä luovuttiin. Heyenan piiritettiin mereltä ja maalta, ja näin estettiin kauppalaivojen häiriköinti sekä merirosvojen alusten korjaaminen. [[CW:296 LL]] Heyenan lopulta antautui. Lhust teloitti suurimman osan merirosvokuninkaista, mutta säästi yhden, [[CW:Ahmid ab Defalos|Ahmid Mustana]] tunnetun kuninkaan hengen ja antoi Lhustin eteläisen rannikon ja merirosvojen vanhat tukikohdat alueineen hänen hallittavakseen. Ahmidille annettiin oikeudet harjoittaa kaapparitoimintaa tällä alueella, kunhan maksaa verot Lhustille, ja jättää Lhustin laivat rauhaan. Ahmidin valta-alue tunnetaan [[CW:Urlain|Urlainina]] ja sen keskuspaikkana toimii edelleen Heyenanin kalliolinnake.
*[[Fretalia]]
*[[Lhustan]]
*[[Mordia]]
*[[Tremeria]]


== Asukkaat ==
{{stubsection}}
{{pääartikkeli|Lhustilaiset}}


[[Category:Valtakunnat]]
{{Läntiset kuningaskunnat}}
[[Category:Argnosin mantereen valtakunnat]]
{{Argnosin valtakunnat}}
[[Category:Kuningaskunnat]]
[[Category:Läntiset kuningaskunnat]]

Latest revision as of 10:40, 12 April 2016

Tämä artikkeli sisältää vanhaa tai epätarkkaa tietoa!


__SHOWFACTBOX__ Lhustin tasavalta on suuri ja vaikutusvaltainen valtakunta Argnosin länsirannikolla. Sen hallussa ovat kaikki suuret kauppareitit Läntisten kuningaskuntien ja etelän mahtavien valtakuntien välillä. Suurinta valtaa Lhustissa pitää senaatti, joka koostuu Lhustin muodostavien neljän kaupunkivaltion edustajista. Kaupunkivaltioita hallitsevat kuninkaat, jotka ovat kolmen suurimman kauppiassuvun sekä Carhailumin suvun päämiehiä.

Lhustilla on Adaosissa siirtokunta, joka koostuu kolmesta kaupungista. Lhust tuottaa Adaosista vanhalle mantereelle jalometalleja sekä myreniorjia. Erityisesti myreniorjattaret ovat suosittua kauppatavaraa Lhustin orjamarkkinoilla.

Lhust on vauras valtakunta, josta suurin osa on yhä metsää. Valtateiden ulkopuolinen alue on vaarallista erämaata, jonne vain harvat uskaltautuvat. Tähän ei onneksi ole tarvettakaan sillä suuri osa Lhustin asukkaista saa elantonsa jollain tavalla kaupankäynnistä. Lhust ei ole juurikaan omavarainen vaan se hankkii viljan ja ruokatavarat ulkomailta.

Ainoat kunnolliset ja turvalliset tiet Lunikin Imperiumin ja Läntisten kuningaskuntien välillä kulkevat Lhustin kautta, joka nostaa niistä rankkaa veroa kaikilta matkustavaisilta. Metsiköiden kautta oikaisut ovat silloin tällöin tavallisia, mutta metsissä piilevien vaarojen vuoksi monet maksavat mieluummin tieveron kuin riskeeraavat lastin menetyksen.

Merellä Urlainin kaappareiden takia suurin osa parhaista kauppareiteistä on tiiviisti Lhustin hallussa, jonka laivat säästyvät muilta kuin ulkopuolisten rosvojen hyökkäyksiltä.

Suhteen Ageriaan ovat edelleenkin parhaimmillaan kireät, johtuen synk??stä lähimenneisyydestään ja katkeruudesta valtakuntien välillä.

Lhustanin ja Mordian markkinat houkuttelevat valtakuntaan ihmisiä kaikkialta Tholacista, sillä sieltä voi löytää melkeinpä mitä tahansa.

Lhust.png

Valtakunnan virallinen nimi::Lhustin tasavalta (Lhust)

Valtakunnan motto::''...''
Perustettu Perustettu::211 LL
Hallitusmuoto Hallitusmuoto::Tasavalta (Plutokratia)
Pääkaupunki Pääkaupunki::Mordia
Väkiluku Asukasluku::4 900 000
Virallinen kieli Kieli::Ageria
Nykyinen hallitsija Valtakunnan hallitsija::Lhustin senaatti



Hallinto[edit]

Lhust muodostuu neljästä erillisestä, eri kauppiassukujen hallinnoimasta kaupunkivaltiosta lähialueineen, joilla jokaisella on oma kuninkaansa. Lhustin tasavallan hallitsemisesta vastaa CW:Lhustin senaatti, joka kokoontuu Mordian satamakaupungissa.

CW:Khomrain on Machianoksen suvun hallitsema kaupunki ja maan tärkein kaivoskaupunki siellä sijaitsevien legendaaristen Khomrainin kaivosten takia.
Fretalian kaupunki on Fretalionin suvun hallussa ja kuuluisa erinomaisista ase- ja hopeasepistään.
CW:Tremeria on Gauremoksen suvun hallussa oleva yrteistään ja yrttitarhoistaan tunnettu kaupunki.
CW:Lhustan on Carhailumin suvun hallitsema kaupunki. Carhailumit tunnetaan häikäilemättöminä poliitikoina ja taitavina juonittelijoina, jonka takia he edelleen ovat vallassa.

Tämän lisäksi Lhustilla on kauppasatamansa CW:Mordia joka toimii myös pääkaupunkina. Sitä hallinnoi kaupunkien yhdessä nimittämä kauppaneuvosto, joka toimii suoraan Lhustin senaatin alaisuudessa.

Kaikki kaupungit kuuluvat Lhustin senaatin hallinnon alaisuuteen.

Lhustilla ei ole suurta vakituista armeijaa, vaan kaupungit käyttävät hyväkseen lukuisia palkkasoturiarmeijoita, joilla on pitkiä sopimuksia ja tehtävänä vartioida Lhustin kauppatietä.

Lait ja säädökset[edit]

  • Meri- ja maantierosvouksesta on säädetty kuolemanrangaistus. Poikkeus tähän sääntöön on kaappariluvan omistavat merirosvot.
  • Lhustin kauppateiden käytöstä on maksettava tieveroa vuosittain. Kaikilta tiellä kulkevilta tarkastetaan verokortti tiellä noin viiden kilometrin välein olevilla tarkastusasemilla, jotka hoitavat myös tien vartiointia.
  • Orjuus on sallittua Lhustissa. Orjilla ei ole mitään oikeuksia. Karanneet orjat merkitään ensimmäisellä kerralla, ja toisella kerralla orjat yleensä surmataan ja vaihdetaan uuteen.
  • Rikoksesta voidaan tuomita rangaistuksen sijasta Khomrainin kaivoksiin pakkotöihin. Tätä pidetään yleisesti ottaen pahempana kuin kuolemantuomiota.
  • Isäntänsä surmannut orja tuomitaan yleensä paloittelukuolemaan.

Maantiede[edit]

Lhustin alue on suurelta osalta tutkimatonta erämaata ja sankkaa metsää, jota halkovat hyvin vartioidut ja ylläpidetyt kauppatiet. Metsiä pidetään vaarallisina niin rosvojen kuin suurten villipetojenkin vuoksi. Kauppateiden lisäksi rahtia kuljetetaan Lhustinjokea pitkin Mordiaan ja sieltä meriteitse ympäri maailman.

Etelässä Lhustin metsät muuttuvat ensin kosteiksi soiksi, joilla elelee alligaattoreita ja myrkyllisiä käärmeitä, kuin myös anadshimaraheimoja. Soiden takana kasvillisuus pikkuhiljaa katoaa, kunnes tullaan Lhustin etelärajalla sijaitsevalle Danaharin autiomaalle.

Asutus[edit]

Historia[edit]

Lhustin historia alkaa jo vuodesta CW:205 LL ja Agerian kuningaskunnan eteläisten osien tyytymättömyydestä valtakunnan hallintoon. Eteläinen Ageria on rikkaampaa seutua verrattuna pohjoiseen, pääasiassa Khomrainin hopeakaivosten vuoksi. Pohjoisessa sijaitsi kuitenkin valtakunnan hallintokeskukset, jotka nostivat etelästä enemmän veroa valtakunnan kassaan. Eteläisen Agerian lordit kokivat että heitä riistettiin, pohjoisen hyötyessä heidän kustannuksella. Se, että pohjoisen alueet tuottivat valtaosan viljasta ja muista hyödykkeistä, ei heidän mielestä merkinnyt niin paljoa.

Eteläinen Ageria oli nurissut ja valittanut jo Ager Alhainoksen kuolemasta asti, kun valtakunnan perustanut legendaarinen hallitsija oli menetetty eikä hänen poikansa pystynytkään astumaan isänsä suuriin saappaisiin. Lopulta tyytymättömyys leimahti kapinaksi jälleen uusien verokiristysten takia, tällä kertaa syynä olivat CW:eteläiset merirosvot, jotka olivat ottaneet haltuunsa Lunikin imperiumiin johtavat merireitit. Sota::Agerian sisällissota kesti 7 katkeraa vuotta ja jätti lähtemättömän jäljen agerialaisten mieliin. Eteläiset lordit, Alyndusian paroni Augustus Carhailumin johdolla muodostivat Eteläisen liittouman, joka koostui pääosin paitsi talonpoikaisjoukoista, myös Vapaiden maiden palkkasoturiarmeijoista, jotka kustannettiin hopeakaivosten tuotoilla. Lisäksi etelän läpi johtaneet kauppareitit jäivät liittouman haltuun, joka hitaasti mutta varmasti verotti pohjoisen varallisuutta. Lopulta CW:211 LL Etelä-Ageria julistautui itsenäiseksi Lhustin kuningaskunnaksi. Heikentynyt ja uusien sisäisten jännitteiden riivaama Pohjois-Ageria pystynyt siihen vastaamaan.

Sodan ja jälleenrakennuksen yhteydessä uuteen kuningaskuntaan muodostuivat vahvat maata ja kaivoksia omistavat kauppiassuvut, jotka nopeasti ottivat vallan omiin käsiinsä rahan voimalla. Suurimmat suvuista olivat CW:Carhailum, CW:Fretalion, CW:Machianos ja CW:Gauremos. Näiden sukujen johdolla Lhust valloitti itselleen lisää maita eteläpuoleltaan ja vuoteen CW:251 LL sillä oli hallussaan koko nykyinen alueensa. Teitä raivattiin metsiin ja kauppareittejä vahvistettiin perustamalla lukuisia, palkka-armeijoiden hallitsemia linnakkeita. Barloterin meren rannalle rakennettiin CW:Mordia uuden valtakunnan kauppakeskukseksi ja satamaksi.

Samana vuonna Lhust vaihtoi hallitusmuotonsa senaatin johtamaksi tasavallaksi, jotta kolmen kaupungin keskinäiset kauppakiistat saataisiin kuriin. Jokaisella kaupungilla oli edustus senaatissa, jonka pääpaikaksi tuli Mordian kaupunki.


Sota::Merirosvosodat[edit]

Jo ennen Lhustin perustamista olivat merirosvot Agerian ja Lunikin imperiumin välillä varsinainen riesa, ja nyt ne hätyyttelivät myös Lhustia. Merirosvot hyökkäsivät arvaamatta ja onnistuivat aina pakenemaan salaiseen tukikohtaansa. Laivojen seuraajat joutuivat karikoiden ja hiekkasärkkien uhreiksi.

Lhust koetti löytää ratkaisua lähettämällä palkkasotureita tutkimaan rantaa ja saaria kauppareittien varrella maitse, mutta merirosvojen tukikohtaa ei siltikään löydetty. Myöskään merellä ei saatu vihjeitä tukikohdan tarkasta sijainnista, kunnes CW:278 LL Fretalialaisen sota-aluksen onnistui saada vangiksi eräs merirosvolordi, joka kertoi Heyenanin kalliolle ja merenrannan luolaan rakennetusta turvasatamasta.

Kauppiassuvut varustivat suuret armeijat ja lähettivät ne matkaan, aikeinaan tuhota Heyenan kerralla, mutta merirosvot olivat olleet ovelampia ja alkaneet linnoittaa Lhustin ja Heyenanin välisiä maa-alueita ja perustaneet tukikohtia ja etuvartioasemia sisämaahan. Maa-alueet Lhustin tasavallan kauppareittien ulkopuolella olivat myös kartoittamattomia ja vaarallisia, joka osaltaan heikensi sitä kautta tunkeutuvan armeijan voimaa.

Merellä ei tilanne mennyt yhtään paremmin. Lhustin sota-alukset olivat raskaampia ja hitaampia kuin merirosvojen, ja merirosvot tunsivat Heyenanin petolliset matalikot paremmin. Kymmenet sotalaivat jäivät hiekan vangeiksi tai upposivat karikkoihin. Ne harvat jotka pääsivät merirosvojen linnoituksella asti totesivat että sitä oli mahdoton valloittaa mereltä käsin.

Lhust yritti vielä kolmeen kertaan tunkeutua Heyenaniin, mutta joka kerralla heidän armeijansa lyötiin sissitaktiikoilla niin maalla kuin merellä ja Heyenan jäi valloittamatta. Sota alkoi myös käydä kalliiksi kauppakuninkaille ja lopulta suorasta hyökkäyksestä luovuttiin. Heyenan piiritettiin mereltä ja maalta, ja näin estettiin kauppalaivojen häiriköinti sekä merirosvojen alusten korjaaminen. CW:296 LL Heyenan lopulta antautui. Lhust teloitti suurimman osan merirosvokuninkaista, mutta säästi yhden, Ahmid Mustana tunnetun kuninkaan hengen ja antoi Lhustin eteläisen rannikon ja merirosvojen vanhat tukikohdat alueineen hänen hallittavakseen. Ahmidille annettiin oikeudet harjoittaa kaapparitoimintaa tällä alueella, kunhan maksaa verot Lhustille, ja jättää Lhustin laivat rauhaan. Ahmidin valta-alue tunnetaan Urlainina ja sen keskuspaikkana toimii edelleen Heyenanin kalliolinnake.

Asukkaat[edit]

Tämä osio artikkelista on tynkä.


Pääartikkeli: Lhustilaiset


Template:Läntiset kuningaskunnat

Argnosin valtakunnat
Ageria | Azothia | Cron | Khulmaar | Lhust | Lunikin imperiumi | Midia | Thraania | Urlain