CW:Peikot

From RopeWiki
Jump to navigation Jump to search

yks. urzurah, mon. urzurahii


Peikot (wyrm. "urzurah; perilliset, oppilaat") eli morlokit (morlochim. "morloch; yön kansa") ovat väkiluvultaan Tholacin kolmanneksi suurin laji, heti ihmisten jälkeen. Peikot, joita nykyään lasketaan olevan neljää erilaista kansaa, ovat toisistaan hyvin paljon poikkeavia. Kaikilla peikoilla on kuitenkin yhteinen kantamuoto josta ne kaikki ovat vuosituhansien aikana kehittyneet.


Fyysiset piirteet

Vaikka peikkokansoilla onkin paljon eroavaisuuksia, on niillä yhä myös yhteisiä piirteitä. Kaikilla peikoilla on joko osittainen tai täysin peittävä, paksu turkki. Turkin yleisin väritys on tumman siniharmaa, jota esiintyy kaikilla peikkoroduilla. Peikoille ominaista ovat myös pitkät, suipot korvat, pyöreät mustat silmät, häntä jonka pituus on noin puolet peikon pituudesta sekä kova kaarnamainen iho turkin alla. Kaikilla peikoilla on myös suuret kissamaiset jalat jotka päättyvät isoihin käpälöihin. Peikoilla on neljä sormea ja kolme varvasta. Peikot ovat enimmäkseen yöeläjiä ja näkevät pimeässä hyvin.

Peikot voivat elää jopa 200 vuotiaiksi.

Peikkokansat

Peikkokansat erottuivat toisistaan hyvin aikaisessa vaiheessa ja peikkojen fyysisten ominaisuuksien mukaan heille määräytyi erilaisia tehtäviä peikkoyhteiskunnissa. Näistä kolmesta alkuperäisestä kasti-luokasta muodostui lopulta peikkokansat. Neljäs kansa, metsänpeikot, muodostui myöhemmin ja sitä voisi pitää myös vähäpeikkojen kansanryhmänä.

Metsänpeikot

Metsänpeikkojen kansa muodostui Nar Morlochin tuhosta pelastuneiden peikkovelhojen paetessa etelään Pohjanvuorilta, asettuen lopulta asumaan Mustaan metsään.

Suurpeikot

Suurpeikot olivat kokonsa ja aggressiivisen mutta järjestäytymiseen taipuvaisen luonteensa johdosta peikkoyhteiskuntien vartijoita ja sotureita.

Vuorenpeikot

Vuorenpeikot, vaikkakin kookkaampia ja jopa aggressiivisempia kuin suurpeikot, ovat helposti hallittavissa, ja ne toimivatkin peikkoyhteiskuntien työläisinä.

Vähäpeikot

Vähäpeikot olivat peikkoyhteiskuntien johtajia ja yläluokkaa, jotka hallitsivat muita peikkokasteja.