Erämaan tarinoita/2012-05-27

From RopeWiki
Jump to navigation Jump to search

Pelikerran tiedot[edit]

__SHOWFACTBOX__

DM
[[DM::Timo A]]
Pelattu
Pelattu::2012-05-27
Paikka
Paikka::Hyvinkää
Hahmot
Pelin päivämäärät
Pvm::5.5.2945 KA - 2.6.2945 KA
Tapahtumat
  • Jahti sujuu hyvin, Aerandir kaataa kolme peuraa, Roderic saa yhden saaliikseen.
  • Jahti keskeytyy hätäiseen torventoitotukseen. Torven ääni katkeaa äänisti, saaden ryhmän liikkumaan nopeasti. Aerandir ja Roderic menevät edellä varovaisemmin ja ehtivät ensin paikalle: Evoric makaa maassa, ruumis useiden nuolien peittämänä ja Amalric taistelee haavoittuneena kahta örkkiä vastaan. Toisaalla Thorismund ja Amalina taistelevat kolmen örkin kanssa, kolmen muun ampuessa heitä nuolilla. Thorismund kaatuu nuolen iskusta juuri kun ryhmä saapuu hätiin.
  • Roderic, Bard ja Erland säntäävät jousin taistelevien örkkien kimppuun, Einar rientää auttamaan Amalricia ja Aerandir jää ampumaan nuolilla taemmaksi.
  • Taistelussa erityisesti Erland kunnostautuu, surmaten kaksi örkkiä keihäällään. Taistelu menee ryhmälle edullisesti ja takarivin jousiörkit hoidellaan nopeasti. Amalina ottaa muutaman vaaralliselta näyttävän osuman, mutta selviää siihen asti että ryhmä pääsee auttamaan. Örkit saadaan nopeasti hoidettua.
  • Roderic avustaa Evoricin haavojen hoitamisessa, Bard lopettaa tajuttomat örkit Amalricin ja Amalinan tehdessä paareja haavoittuneiden kantamiseen.
  • Aerandir tutkii örkit ja tunnistaa nämä vuorien roduksi, Sumuvuorilta Viiden armeijan taisteluun saapuneiden örkkien rippeitä. Amalricin ehdotuksesta he ottavat örkeiltä varusteita mukaan ennen Rhosgobeliin lähtöä. Matkalla he ottavat peurat mukaansa.
  • Rhosgobelissa tilanne näyttää kaaottiselta, useita haavoittuneita ja muutama ruumiskin näkyy. Muutkin jahtiryhmät ovat joutuneet örkkien hätyyttelemiksi. Radagast on myös paikalla ja marssii Bardin luokse. Roderic ja Aerandir huolehtivat haavoittuneista ja erityisesti Aerandir herättää toivoa kärsivissä ihmisissä pelkällä läsnäolollaan.
  • Bard kertaa tapahtumat Radagastille joka kuuntelee huolestuneena. Lopulta hän ilmoittaa Bardille että tämä saa toimittaa viestin haltioille uhkaavasta vaarasta. Radagast lähtee kirjoittamaan viestiä.
  • Tunnin kuluttua Radagast saapuu takaisin ja ryhmä lähtee pitkälle matkalle kohti haltiamaita. Aerandir tietää reitit ja johdattaa ryhmää nopeasti. Ensin ryhmä käy Rodericin kotona varoittamassa tämän perhettä, joka lähteekin välittömästi Metsämaiden halliin etsimään turvaa.
  • Matka jatkuu pohjoiseen, jossain vaiheessa Aerandir huomaa eksyneensä reitiltä, mutta päättäväisesti johtaa ryhmää pitkin tarpeettomia kiertoteitä ja vaarallisia soita, lisäten matka-aikaa päivällä ja aiheuttaen väsymystä.
  • Haltiapolulle päästyään Bard päättää lähteä tutkimaan metsää, vaikka muisteleekin että "älä koskaan lähde polulta". Sivummalla kuitenkin näkyy jotain kiiltävää jota Bard lähtee tavoittelemaan. Ennen pitkää hän kuitenkin tajuaa että kiilto karkaa kauemmas koko ajan, ja päättää lähteä takaisin. Mutta ei osaakaan sanoa mistä päin on tullut. Hetken vatsaa kylmää mutta Bard valitsee suunnan ja pääseekin kuin ihmeen kaupalla takaisin polulle, jossa muut jo huolestuneina odottelivat.
  • Pian tämän jälkeen ryhmä kohtaa haltiapartion, jotka puhuttelevat Aerandiria. He ovat saaneet ilmoituksen Radagastilta, että ryhmä on tulossa, mutta eivät tiedä syytä. He tunnistavat Aerandirin ja opastavat ryhmän pohjoiseen haltiapolkuja pitkin.
  • Parin päivän matkan kuljettuaan he saapuvat joen yli vievälle kapealle sillalle jonka toisella puolen on kallionseinämään piilotettu haltialinnakkeen portti. Ryhmä päästetään sisään jossa heidät ohjataan odottelemaan sivuhuoneeseen, jotta haltioiden lähettiläs ottaa heidät vastaan. Bard luovuttaa Radagastin kirjeen hovimiehelle, joka lähtee pois. Ryhmälle tuodaan virvokkeita. Ajan kuluksi Bard kertoilee villejä tarinoita muille.
  • Parin tunnin kuluttua ryhmä saa kutsun saapua lähettilään eteen.
  • Lähettilään vaatteet ovat kuraiset, kielien pikaisesta matkasta. Aerandir tunnistaa lähettilään kuninkaakseen Thranduiliksi, ja vetäytyy taemmas epävarmana kuninkaan aikeista. Bard esittelee ryhmän onnistuneesti ja Thranduil ottaa hupun pois päästään, paljastaen jalot piirteensä. Roderic päättelee mahdottoman oloisesti silkalla intuitiolla lähettilään henkilöllisyyden oikein, Bard sitä vastoin on täysin tietämätön kenen kanssa on tekemisissä. Hän kuitenkin hoitaa puhumisen onnistuneesti, vastaillen tyydyttävästi Thranduilin kysymyksiin kirjeen ja avun luonteesta. Thranduil on lopulta valmis vastailemaan ryhmän esittämiin kysymyksiin ennenkuin lupaa lähettää ryhmän mukaan haltiapartion, saattamaan nämä takaisin sekä osallistumaan taisteluun.
  • Ryhmä saa viettää yön linnakkeella vierashuoneessa ennen lähtöä seuraavana aamuna.
  • Haltiapartio, jonka Aerandir tajuaa koostuvan varsin mahtavista haltioista, hoitaa saattotehtävän mallikkaasti ja ryhmä selviää Rhosgobeliin takaisin ennätysajassa. Poissaolon aikana on kuitenkin ollut lisää hyökkäyksiä ja haavoittuneiden rivit ovat kasvaneet.
  • Radagast vie haltia syrjemmällä klaanipäälliköiden kanssa, jotka palatessaan käskevät kaikki taistelukuntoiset liikkeelle. Örkkien sotajoukko on nähty suuntaavan Metsämaiden hallia kohti, jonne Rhosgobelin väki lähtee. Ryhmä lähtee mukaan avustamaan. Matkalla napataan vahvistuksia Metsänihmisen kaupungista, kasvattaen joukon koon 80 soturiin.
  • Ryhmä liikkuu nopeasti, Roderic ja Aerandir kestävät mukana mutta Bardille matka on rasittava. Matka kestää vain yhden päivän ja saapuessaan perille Bard on uupunut.
  • Radagast kutsuu kokoon sotapäälliköt, Bard osallistuu mukaan neuvonpitoon. Örkit ovat lähellä ja hyökkäävät yöllä. Radagast ohjeistaa ympäröimään kylän muurit heinäpaaleilla ja muilla palavilla materiaaleilla, jotka sytytetään örkkien hyökätessä.
  • Radagast pyytää Bardia joukkioineen pysymään taistelun aikana reservissä siltä varalta että örkit pääsevät murtautumaan sisään muureista.
  • Yöllä örkit tulevat ja taistelu alkaa. Örkit kiipeävät muureille jossa alkaa verinen kahakka.
  • Jossain vaiheessa taistelua Roderic huomaa pienen örkkijoukon hiipineen selustaan ja vallanneen toisen portin ja surmanneen vartijat. Ryhmä rientää puolustamaan, vastassaan kuusi örkkiä.
  • Taistelu on verinen, Roderic ja Aerandir haavoittuvat ja Bard heiluu kuin heikkopäinen raskaan haarniskansa painon alla, mutta kunnostautuu silti taistelussa pelastaen toverinsa ja kaataen suurimman osan örkeistä. Kun viimeinen örkeistä kaatuu, ryhmä huomaa Radagastin joka hohtaa ylimaallista valoa ja näyttää tavallista suuremmalta. Samalla yli lentää isoja varjoja ja kuuluu valtavien siipien lepatusta. Örkkejä alkaa katoamaan yksitelleen taistelusta, lentäen korkeuksiin ja pudoten kauempana mätkähtäen alas. Yhtäkkiä päivänvalo valtaa taistelukentän, sokaisten örkit ja aiheuttaen sekasortoa. Pahasti haavoittunut Roderic rientää muureille auttamaan kansaansa ja örkit saadaan tuhottua, vain kourallinen selviää metsään pakoon.
  • Taistelun jälkeen vietetään suuri voitonjuhla jossa Radagast muistaa kertoa ryhmän osuudesta voittoon. Heidän kunniakseen sepitetään laulu ja he saavat sankarin kohtelun.
Sivuhahmot


Loot[edit]

[[Kampanja::Tales of Wilderland|]] [[Systeemi::The One Ring|]]